|

مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران منتشر کرد: چرا صندوق آگاس نشان ۵ ستاره را دریافت کرد؟

صندوق هستی بخش آگاه یکی از سه صندوق سهامی است که در سال 1399 موفق به کسب نشان پنج ستاره از این موسسه شده است .

مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران منتشر کرد: چرا صندوق آگاس نشان ۵ ستاره را دریافت کرد؟
کد مطلب : 225

اخبار شرکتها ؛ به گزارش روابط عمومی کارگزاری آگاه : یکی از چالش‌های سرمایه‌گذاران در زمان انتخاب صندوق، حصول اطمینان از میزان بازدهی و عملکرد آن است. برای مشخص شدن عملکرد صندوق‌ها، رتبه‌بندی های مختلفی وجود دارد که این رتبه‌ها از طرف شرکت مدیریت فناوری بورس تهران اعلام می‌شود . ستاره‌دار شدن، یکی از شاخص‌های این رتبه بندی و مشخص‌کننده عملکرد خوب صندوق ها است که براساس شیوه نامه درجه بندی عملکرد صندوق های سرمایه گذاری موسسه رتبه بندی اعتباری برهان صورت گرفته است. صندوق هستی بخش آگاه یکی از سه صندوق سهامی است که در سال ۱۳۹۹ موفق به کسب نشان پنج ستاره از این موسسه شده است.

مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران بر اساس شیوه‌نامه جدید موسسه رتبه‌بندی اعتباری برهان، عملکرد تمام صندوق‌های سرمایه‌گذاری را در سه بازه زمانی ۱ ساله، ۳ ساله و ۵ ساله مورد بررسی و محاسبه قرار می‌دهد. در نتیجه این بررسی، صندوق هستی بخش آگاه (با نماد آگاس) در هر سه بازه زمانی برترین عملکرد را داشته و بنابراین نشان پنج ستاره را دریافت کرده است.

طبق شیوه‌نامه موسسه رتبه‌بندی اعتباری برهان، موارد زیر در مورد تمامی صندوق‌ها بررسی می‌شود:

نرخ بازدهی بدون ریسک
میانگین بازدهی مازاد صندوق‌ها
میانگین ریسک نامطلوب
و…

بر اساس این معیارها، صندوق‌ها در پنج گروه ضعیف (یک ستاره)، پایین‌تر از متوسط (دو ستاره)، متوسط (سه ستاره)، خوب (چهار ستاره) و عالی (پنج ستاره) دسته‌بندی می‌شوند.

از آن جایی که آگاس یک صندوق سهامی است، حداقل ۷۰ درصد از دارایی‌های آن در سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس سرمایه‌گذاری می‌شود. به همین دلیل، ارزیابی ریسک معاملات آن اهمیت فراوانی دارد. برای بررسی این عملکرد بهتر است نگاهی آماری به شاخص بورس طی سه ماه گذشته داشته باشیم. شاخص کل در ۹۰ روز گذشته در روندی نزولی برابر با ۲٫۶۶- % حرکت کرده و در همین زمان بازدهی نماد آگاس ۱۰٫۲۹ % به ثبت رسیده است.

طبق این آمار می‌توان نتیجه گرفت که کارشناسان و تحلیل‌گران شرکت سبدگردان آگاه در زمینه پیش‌بینی آینده و مسیر حرکت هر سهم عملکرد خوبی داشته‌اند و با انتخاب سهام مناسب، سرمایه‌گذاران را از سود بازار حتی در زمان منفی بودن شاخص منتفع کرده‌اند.

مورد دیگری که مدیران صندوق هستی بخش آگاه برای کنترل ریسک به آن توجه می‌کنند، دارایی‌هایی چون سپرده‌های بانکی، اوراق با درآمد ثابت و… است. طبق قوانین بازار بورس، صندوق‌های سهامی مانند آگاس موظفند حداکثر ۳۰ درصد از دارایی خود را در بخشی به غیر از سهام شرکت‌های بورسی سرمایه‌گذاری کنند. از آن جایی که در صندوق‌های سهامی، این دارایی‌ها به عنوان اهرم کنترل‌کننده ریسک به حساب می‌آیند، بنابراین انتخاب و خصوصا کاهش یا افزایش میزان آن‌ها با توجه به شرایط بازار اهمیت بالایی دارد که مدیریت آگاس توانسته‌ تعادل خوبی را در این بخش برقرار کند. در تصویر زیر ترکیب پرتفوی صندوق هستی بخش آگاه را مشاهده می‌کنید:


آگاس

نکته آخری که باید به آن اشاره کنیم، سودی است که سرمایه‌گذاران از افزایش قیمت واحدهای صندوق کسب می‌کنند. اگر چه نماد آگاس در بازار بورس مانند دیگر سهام قابل معامله است، اما از آن جایی که ماهیت صندوق دارد، در حقیقت سهامدار واحدهای صندوق را خرید و فروش می‌کند، بنابراین تغییر قیمت هر واحد بیان‌کننده میزان سود و زیان سرمایه‌گذار است.

صندوق هستی بخش آگاه از سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را آغاز نموده است و طی این سال‌ها توانسته دارایی خود را از ۱۳ میلیارد ریال به بیش از ۵ هزار میلیارد ریال افزایش دهد؛ که این موضوع نشان از عملکرد موفق تیم مدیریت در زمینه سرمایه‌گذاری (افزایش نقدینگی و پذیره‌نویسی اوراق بهادار جدید) دارد. نماد آگاس علاوه بر قرارگیری در رتبه‌های برتر شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، با دریافت نشان ۵ ستاره، یکی از بهترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری در بورس به حساب می‌آید.

انتهای پیام/ب


دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین